Skin Therapy Vema BV

 
 Skin Therapy Vema B.V.  
Harmenkaag 9, 1741 LA Schagen  
Telefoon: 022 421 4852  
Mail: info@skintherapy  

Skin Therapy Vema B.V. op Facebook

Onze behandeling

Skin Therapy brengt in haar dagbehandelingscentrum de Dode Zee therapie op een kunstmatige wijze. De behandeling bestaat uit het gedurende 15 minuten baden in een zoutwater lichtdouche, met daarbij een aangepaste combinatie van belichting met UVA en UVB lampen.

Daarnaast vinden deelbestralingen voor de behaarde hoofdhuid, knieën en ellebogen plaats en kan de behandeling ondersteund worden met zalven.

Het aantal noodzakelijke behandelingen verschilt van patiënt tot patiënt. De ervaring heeft geleerd dat bij een gemiddelde van twintig behandelingen de psoriasis duidelijk vermindert en vaak zelfs verdwijnt.

 
Balneophototherapie

Zoutwaterlichtdouche

Deelbelichting

Hoofdhuidbelichting

lichtdouche deellichtbehandeling hoofdhuid behandeling

 
Dode Zeezout - geneeskrachtig en zuiver

De kracht van zon en zee

Zon en zee zijn zinvol bij de behandeling van psoriasis. Vooral de Dode Zee, met haar hoge zoutgehalte, is uitermate geschikt als kuuroord voor mensen met psoriasis.Zout houdt immers het vochtgehalte in de huid en hydrateert. Bovendien verwijdert zout water dode huidcellen (en in geval van psoriasis de typerende schilfering) en heeft een desinfecterende werking.

Praktijk

Het zoute water, gecombineerd met de lichttherapie, zorgen ervoor dat de actieve bestanddelen (bijvoorbeeld zalf of lichttherapie) beter kunnen inwerken op de psoriasisplekken op de huid. De specifieke samenstelling aan mineralen en spoorelementen hebben daarnaast ook een positieve werking op de stofwisseling en het evenwicht van het mineralenbestand in de huid. Hierdoor bouwt de huid een grotere weerstand op tegen allerlei aandoeningen of ziekteverschijnselen: Ze wordt dus sterker.

Mineralen

Het Het Dode Zee zout wat we gebruiken bevat de volgende essentiele mineralen:

  • Magnesium-zout (anti-allergeen)
  • Kalium (vochtregelaar)
  • Bromide (verzachtend en ontspannend)

 
Start van de behandeling / vergoeding

Voor we met de behandeling beginnen dient er op basis van een verwijsbrief van uw dermatoloog een machtigingsaanvraag bij uw zorgverzekeraar ingediend te worden. Als u de verwijsbrief heeft, willen wij dit graag voor u verzorgen. U kunt de verwijsbrief met de verzekeringsgegevens ongefrankeerd insturen naar:

SKIN THERAPY VEMA B.V.
t.a.v. M.A.M. Veldboer
Antwoordnummer 510
1740 VB Schagen

Voor de vergoeding geldt dat alle zorgverzekeraars onze therapie vergoeden. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt onze therapie uit de aanvullende zorg (geen eigen risico). Alle zorgverzekeraars vergoeden onze therapie uit de basisverzekering op basis van een verwijsbrief van de dermatologen van het Westfries Gasthuis te Hoorn en Heerhugowaard of Centrum Oosterwal te Alkmaar. Wilt u weten of, hoe en hoeveel uw zorgverzekeraar vergoedt neemt u dan contact met ons op: 0224-214852. Klik hier voor informatie over uw zorgverzekeraar.

Tarieven

Behandeltarieven (met verwijsbrief), incl. 0% BTW  
Psoriasisbehandeling / balneophototherapie €   36,60
Eczeembehandeling (zonder zout, geen deelbelichting) €   22,50
   
UV Kam  
UV-B lichtkam € 520,00
Lampen t.b.v lichtkam €   95,38
Losse acrylkam t.b.v. lichtkam €   31,15
Buis t.b.v. lichtkam €   37,75
   
Bioderma producten  
Ter ondersteuning van onze therapie verkopen wij huid- en haarverzorgingsproducten van de Franse producent Bioderma.